Fırsatlar Nedir? Takibi Nasıl Yapılır?

Fırsatlar; satış sürecinde artık çalışmaya başladığınız, müşteriniz olan kişileri ifade etmek amacıyla kullanılan modüldür.

Sattığınız yada hizmet verdiğiniz bir üründe kişi olumlu ve ürünü değerlendirmeye başladı ise Fırsata Dönüştü yapabilirsiniz. Potansiyel modülünde Bağlantılı Fırsatlar bölümünde + butonuna tıkladığınızda Fırsatlar modülüne geçiş yapılır. Potansiyelin durumu artık fırsata dönüştü olur. İşlemlerinize Fırsatlar modülünde devam edebilirsiniz .

Potansiyel modülünden fırsat oluşturmak istemezseniz direkt fırsat modülünden de Ekle butonuna tıklayarak fırsat oluşturabilirsiniz. Aşağıdaki bilgileri verilen alanlarda size gerekli olanları yazarak Kaydet butonuna tıklamanız yeterlidir.

Fırsatlar modülünde Yeni – Keşif – Teklif – Kazanıldı – Kaybedildi – İptal edildi durumları vardır.

Yeni : Fırsatın ilk oluşturulduğu andaki durumu Yeni olur.

Keşif : Kişi ile aktivite gerçekleştirdiğinizde durumu Keşif olur.

Teklif : Kişi teklif isterse sistemde teklifinizi hazırlayıp Bağlantılı Teklifler bölümünden + butonuna tıklayıp teklifinizi oluşturabilirsiniz. Durumu da otomatik teklif olur.

Kazanıldı : Kişi satın almaya karar verdi ise fırsatın durumunu Kazanıldı yapabilirsiniz.

Kaybedildi : Kişi ürünü ya da hizmeti almayacağını belirtti ise fırsatın durumunu Kaybedildi yapabilirsiniz.

*Potansiyeller modülünden Bağlantılı Fırsatlar (+) butonuna tıklayıp fırsat oluşturursanız aşağıdaki bilgiler otomatik gelir. Fırsat ve Potansiyelde aynı başlıklar vardır; İki modül birbiriyle bağlantılıdır. Bir tek Son tarih , Olasılık (Yüzdesi) potansiyelde yoktur fırsat modülünde vardır.

Fırsat başlığı : Fırsata vereceğiniz isimdir. Örneğin; Firmanın ismi olabilir.

Müşteri Adı Soyadı : Fırsatın müşterisidir.

Kaynak : Fırsatın nereden oluşturulduğunu gösterir. Örneğin ; Web , Telefon gibi..

Tarih : Fırsatı oluşturduğunuz tarihtir.

Son Tarih : Ürün veya hizmetin deneme süresi var ise ya da sizin o kişiye tanıdığınız zamanın yazılacağı alandır.

Son Eylem Tarihi : Fırsat modülünde kişiyle en son yaptığınız işlemin tarihini gösterir.

Tutar : Satacağınız ürün veya hizmet için belirlenen tutardır.

Olasılık (Yüzdesi) : İşin kazanılma yada kaybedilme oranını yazacağınız bölümdür.

Telefon : Fırsat müşterisinin iş yeri irtibat numarasıdır.

Şehir : Fırsat müşterisinin şehir bilgisidir.

Açık Adres : Fırsat müşterisinin açık adres bilgisidir.

Bilgi akışı : Fırsat sayfasının içerisinde kullanıcılara o fırsatla ilgili soru sorabileceğiniz bölümdür.

Fırsatı istediğiniz şekilde gruplandırabilirsiniz. Gruplandırma detaylı bilgi için ilgili Gruplandırma Nasıl Yapılır ? yazımızı inceleyebilirsiniz.

Ek alanlar oluşturabilirsiniz. Ek alan oluşturma detaylı bilgi için ilgili Ek Alan Nasıl Oluşturulur?  yazımızı inceleyebilirsiniz.

Dokümanlar bölümünden dokümanlarınızı ekleyebilirsiniz.

Fırsat Kapsamında satacağınız ürünlerin stoklarının girişini Fırsat Kapsamındaki Stoklar bölümünden yapabilirsiniz. İlk Önce sisteme stoklarınızı tanımlamanız gerekmektedir. Ayarlar – Satış Tanımları – Stok Kart Birim Ekle diyerek oluşturabilirsiniz.

Aşağıda oluşturduğumuz örneği inceleyebilirsiniz. Aşağıdaki fırsatımız giden arama aktivitesi yapıldığı için Keşif durumuna geçmiştir. Bağlantılı Teklifler bölümünden + butonuna tıklayıp teklifinizi oluşturduğunuzda otomatik Teklif durumuna geçer. Kazandı iseniz Kazanıldı durumuna geçirebilirsiniz. Kaybedildi ya da İptal edildi ise onları seçerek durumlarını değiştirebilirsiniz.

Görevler bölümünden fırsatınız için görev oluşturursanız görevlerinizi, ne yapacağınızı sistem size hatırlatır ve bildirim gelir. Aktiviteler modülünde görev ve iş yönetiminden görevlerinizin takibini yapabilirsiniz.

Görev ve İş yönetimi detaylı anlatımı için ilgili yazımızı linkten inceleyebilirsiniz. Görev ve İş Yönetimi Nedir?

Ayrıca yukarıdaki resimde gördüğünüz üzere fırsatın altına aktivite kayıtlarını bağlayabilirsiniz. Fırsatta yapılan gelen giden aramalar, mail trafiği vs hepsini yönetebilmektesiniz.

Bağlantılı Teklifler kısmından fırsat üzerinden müşteriye teklif verebilirsiniz. (+) butonuna bastığınızda teklif modülü açılacaktır. Teklifinizi verebilirsiniz.

Görevler sekmesinin altından görevin adını, kullanıcı seçimini, başlangıç ve bitiş tarihini girerek fırsat üzerinden görev atamasını gerçekleştirebilirsiniz.


Fırsatlar Nedir? Takibi Nasıl Yapılır?


Müşterilerimizin Değerli Yorumları